רשת קפה גרג מנדבת מתכון לקראת טו בשבט - טנג'ין עוף בשילוב
פירות יבשים
טנגין עוף נוסח טו בשבט -קפה גרג |
עם בוא חג האילנות רשת קפה גרג, מנדבת, מתכון מנצח ברוח טו בשבט:
טנג'ין עוף בשילוב פירות יבשים , הכולל: נתחי פילה עוף עם שזיפים ומשמשים מיובשים,
אגוזים וקוביות גזר חלוט ברוטב יין אדום והדרים.
מתכון ל-4 אנשים
מצרכים:
40 מ"ל שמן זית
300 גרם טבעות בצל
400 גרם קוביות גזר חלוטות
750 גרם פילה עוף טרי, כל יחידה חתוכה ל-3
200 גרם שזיפים מגולענים, חתוכים לחצי
150 גרם משמש מיובש חתוך לרצועות
300 מ"ל יין אדום
500 מ"ל מיץ תפוזים
50 גרם סילאן
1 כפית משחת ציר בקר
הוראות הכנה:
לטגן בשמן זית את טבעות הבצל, הגזר ונתחי פילה העוף.
להוסיף את הפירות המיובשים.
להוציא את כל הרכיבים לקערה בצד, ועל אותו מחבת לשים את היין, מיץ התפוזים,
הסילאן וציר הבקר.
לתת לרוטב לרתוח עד שהוא מצטמצם בחצי לפחות.
להוסיף חזרה את כל הרכיבים לתוך הרוטב, לבשל כדקה נוספת, לתקן מלח ופלפל
ולהגיש
מומלץ להגיש על פירה תפו"א חם.