אוזן המן שהתחפשה
לכבוד
חג הפורים, שף קונדיטור ארז עמוס, מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים,
השייכת לרשת מלונות רימונים, החליט לקחת את אוזן המן הוותיקה, האהובה
והמוכרת ו"לחפש" אותה וכך קיבלנו אזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם
מקרונים ודובדבני אמרנה.
המתכון
מצ"ב לשימושכם.
פורים שמח וטעים!!!!
אוזני
המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה
/ שף קונדיטור ארז עמוס
לבצק
לינזר:
- 750 גרם קמח
- 500 גרם חמאה
- 20 גרם א. אפיה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 ביצים
צילום: עמל דכוור |
- 60 גרם סוכר וניל
- 100 גרם שקדים טחונים
אופן
ההכנה:
1.
מערבבים
יחד חמאה + סוכר+ סוכר וניל
2.
מוסיפים
ביצים ובוחשים
3.
מוסיפים
קמח+ אבקת אפיה+ שקדים טחונים
4.
לישה
קצרה.
5.
לעטוף
בניילון ולקרר
מלית
מקרונים ואמרנה:
330
קמח שקדים
330
אבקת סוכר
110
חלבון
200
גרם דובדבני אמרנה קצוצים
אופן
ההכנה:
ללוש
את קמח השקדים+ א. הסוכר + החלבון עד לאיחוד מלא
להוסיף
את דובדבני האמרנה
אופן
הכנת אוזני המן:
לרדד
את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי
להניח
מלית מקרונים באמצע ולסגור משלוש פינות ולהדק
לאפות
ב180 מעלות כ-15 דקות
לצנן
ולפזר אבקת סוכר מעל
ניתן לעטר בשקדים מקורמלים
ניתן לעטר בשקדים מקורמלים