הוולנטינס בפתח - וזה הזמן למתקונים מתוקים בצורות לב מצ"ב המתכון באדיבות לחם יין
עוגיית לב לוטוס
לקבלת כ- 50 עוגיות
500 גרם קמח
500 גרם קמח
10
גרם אבקת אפייה (שקית)
125
גרם סוכר
300
גרם חמאה
1
ביצה בגודל M
אבקת
סוכר לזרייה
למילוי:
200 גרם ממרח לוטוס בטעם הרצוי
1. מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם
וו גיטרה כ-2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים במהירות
איטית עד לקבלת בצק אחיד
. 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום חצי שעה.
3. בין
שני דפי אפייה מניחים את תערובת הבצק ומרדדים לעובי הרצוי.
4. מפרידים
את הבצק מנייר האפייה וקורצים בעזרת חותכן עוגיות לבבות.
5. בחצי
מכמות העוגיות קורצים עיגול במרכז העוגייה.
6. מסדרים
בתבנית מרופדת בנייר האפייה את העוגיות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200-210
מעלות (תלוי בתנור) ואופים למשך כ 7-8 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
7. מניחים
לעוגיות להצטנן ולאחר מכן יוצרים סנדביצ'ים- מזלפים את ממרח הלוטוס על
העוגיות ללא החור וסוגרים עם החצי המחורר.
8. מפזרים
אבקת אפייה דרך מסננת על העוגיות.
|